петак, 26. октобар 2012.

The Wonderful World of Ryoko Kui

Od svih autora koji su se pojavili u poslednjih nekoliko godina, ona je jedan od najperspektivnijih. Debitovala je prošle godine sa kolekcijom priča, Zmajeva škola je na vrhu planine (Ryuu no gakkou wa yama no ue), i pokupila pozitivne reakcije. U poslednjem Kono manga ga sugoi! taj naslov je delio 12. mesto na muškoj listi sa One Piece-om. U poslednjem Freestyle-u, koji je više naklonjen umetničkim kvalitetima od ovog prethodnog vodiča za japanske stripove, prošao je još bolje, deleći 8. mesto sa drugim naslovom. Međutim, Go Ito, možda najuticajniji japanski kritičar stripova nove generacije, dao mu je maksimalan broj glasova, što nije mala stvar.




Ovog meseca se pojavila u prodaji nova kolekcija priča, Sedam slatkih zmajića (Ryuu no kawaii nanatsu no ko), i Comic Natalie je objavio članak o odabiru i pravljenju naslovnice za taj tom, gde dobijamo i mogućnost besplatnog daunloda jedne priče iz kolekcije - što sam ja naravno uradio, i mogu vam reći da sam prilično zadovoljan. Više detalja o samoj priči ćete čuti u bliskoj budućnosti.




Crtež Rjoko Kui me najviše podseća na rad Aki Irie, koju sam već pominjao kao autora Ran i sivog sveta oko nje - a i slična je to vrsta fantastike, pomešana sa puno pozitivnih emocija i dizajnom koji udovoljava današnjim moe-standardima, ali ih na neki način i prevazilazi.

Kui ima svoj blog, koji se zove Nishi ni wa ryuu ga ita (Na zapadu bejahu zmajevi) i na japanskom je, ali uvek možete uživati u ilustracijama (ako već ne možete u kratkim stripovima), poput one koja prikazuje božanstvo vatre (hi no kami).

Inače, ona je iznikla iz amaterske scene (dođinši), i njeno prvo delo je prvobitno bilo distribuirano preko interneta. 

Нема коментара:

Постави коментар