среда, 24. октобар 2012.

Akiko Higashimura on 999

Činjenice kažu sledeće: tekst na ovom blogu koji ima najveći broj pregleda je onaj koji se odnosi na damu iz naslova (evo ga ovde). I to ubedljivo najviše pregleda - otprilike koliko i sledećih najgledanijih 9 unosa uzetih zajedno. Zato je ovaj unos napravljen da podilazi željama publike (i mogućnostima gugla!), tako da je čak i naslov na engleskom, iz čega sledi da je njeno ime nužno u nominativu. Da li će broj pregleda ovog članka doći na prvo mesto? Ostanite sa mnom i videćemo!

Pošto već pričamo o Higašimuri, recimo onda nešto konkretno o njenoj delatnosti. Prvo - ali verovatno najmanje bitno - ona je bila zadužena za ilustraciju na omotu jedne muzičke kompilacije objavljene pre neki dan: King Songs of Captain Records, koja se bavi nezavisnim bendovima iz 80-tih i legendarnom etiketom Captain Records.

 


Druga stvar, Higašimura ima novi serijal koji se zove Kakukaku Šikađika (Kakukaku shikajika, iako nisam siguran šta se tu piše zajedno a šta odvojeno) i predstavljen je kao njena verzija Puta mange (Manga michi), što modernim čitaocima verovatno ne znači mnogo, pa ću ih uputiti na Bakumana, jer je ovde reč o devojci koja sanja o tome da postane crtač stripova. Zanimljiva uloga, sa kojom bi se mnoge srpske devojčice poistovetile. :)




Treće, u novom broju Da Vinčija (za novembar 2012), koji tek treba da mi stigne, nalazi se razgovor između Higašimure i Fumi Jošinage (YOSHINAGA Fumi), izuzetno aktuelne autorke stripova koja je i tema tog broja. Prava poslastica za sve ljubitelje japanskog stripa - razgovor dve od najvećih žena na modernoj japanskoj strip-sceni.

Iz septembarskog broja Da Vinčija

Нема коментара:

Постави коментар