четвртак, 1. март 2012.

Tizer za Helter Skelter



Helter Skelter je strip Kyoko Okazaki iz 90-tih i meni jedan od najboljih ikada od svih koji se bave modernim japanskim (ili globalnim) društvom. Za sredinu ove godine je najavljen igrani film koji već podiže prašinu u japanskim medijima. Svako od mojih redovnijih čitalaca već sigurno zna da imam jako loše mišljenje o modernom japanskom filmu, ali ovo bi se barem moglo odraditi dobro (u teoriji) pošto ne zahteva specijalne efekte i glumci mogu da budu fini i slatki - osim što glavna glumica mora da bude dobra, čak odlična, da bi priča uspela. Erika Sawajiri... velika je odgovornost na njenim krhkim ramenima. Videćemo.




2 коментара:

  1. Debitantski film Mike Ninagawe, Sakuran (2006), sa slatkom Annom Tsuchiyjom u glavnoj ulozi, jedan je od vizuelno najlepših japanskih filmova (kako savremenih, tako i uopšte). Kad se jednom vide, one boje se ne zaboravljaju. :D A sudeći po tizeru, i Helter Skelter će biti podjednako atraktivan, bar kada je kolorit u pitanju. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na ukazanju. Imaću taj film u vidu. :)

      Inače, Helter Skelter je priča o neljudskim zahtevima koje društvo i mediji postavljaju svojim "zvezdama". Priča o moralnom i čak fizičkom propadanju vrhunske manekenke.

      Избриши